hengsten hendrix george

De in 2015 gekeurde KWPN-hengst George is het bewijs dat toeval niet bestaat. Hij verenigt de bewezen genen van Vittorio met de prestatierijke Amelusiena-lijn. De grote aansprekende George springt met ontzettend veel vermogen en heeft fantastische rijkwaliteiten.

Hij ontving zijn KWPN-dekbrevet in mei 2015. De commissie over George: “Hij beschikt over veel beentechniek, heeft veel vermogen en goede reflexen.” Vader Vittorio heeft met George al drie KWPN-goedgekeurde zonen op zijn naam staan, namelijk Don Diablo HX en Fandango HX. Vittorio heeft een indrukwekkende sportcarrière in de Grand Prix onder zijn ruiters Pieter Keunen en Tim van den Oetelaar. Hij vererft de sportaanleg zeker: alleen al uit zijn eerste twee jaargangen zijn er ruim 30 nakomelingen die op 1.40m-niveau of hoger acteren.

De directe moederlijn van George, de Amelusiena-lijn, heeft al tal van succesvolle springpaarden voortgebracht. Eén van de vele boegbeelden is de in 2012 preferent verklaarde dekhengst Namelus R. Maar ook het Grand Prix-springpaard Bobby van de Canadees Chris Sorensen is een telg van de befaamde lijn. Pour le Poussage van Oliver Lazarus, deelnemende combinatie aan het WK in Caen, mag zich zeer zeker ook rekenen tot een uitzonderlijk talent uit de Amelusiena-lijn.

George in het nieuws:

Informatie George

George-Pedigree-verkleind

Stamboek:   KWPN
Stokmaat:   1.75m
Kleur:   Bruin
Geboortejaar:   2011
Dekgeld:   € 800,-
Staat ter dekking:   Stal Hendrix Kessel 
  +31 77 462 0428
  +31 6 30 33 44 31 (Daniëlle)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Foto's George

Video George