Wereldwijd staat Stal Hendrix bekend als een internationaal gerenommeerde spring- en handelsstal. Ton Hendrix, beter bekend als opa Hendrix, legde de basis in 1947. De passie voor paarden sloeg over op de twee broers Paul en Emile Hendrix (voormalig Grand Prix springruiter), die Stal Hendrix vervolgens wereldwijd op de kaart wisten te zetten. 

Stal Hendrix bestaat uit vijf elementen:

Handelsstal - Stal Hendrix verkoopt springpaarden aan klanten over de hele wereld. Hierbij zijn Noord-Amerika en Europa de grootste afzetmarkten. Al sinds jaren mag Stal Hendrix topruiters als Ian Millar, Nick Skelton en Laura Kraut tot haar client√®le rekenen.

Hengstenhouderij - Sinds eind 2012 beschikt de locatie van Stal Hendrix in Kessel over een eigen hengstenstal. Daardoor kunnen de hengsten het hele jaar door de stalruiters getraind worden. Zodoende zijn ze hun eigen ambassadeur op de concoursen. Winnen ze op zondag? Dan komen de aanvragen op maandag binnen. De ideale combi tussen sport en fokkerij.

Fokkerij - Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren en is zeer begaan met de fokkerij in het algemeen. In het bijzonder is hij trots op de Limburgse fokkerij. Jaarlijks worden er bij Stal Hendrix ongeveer 25 veulens gefokt en niet alleen van de eigen hengsten. Regelmatig worden andere Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse hengsten ingezet.

Evenementen - Jaarlijks organiseert Stal Hendrix vijf evenementen. Alle evenementen hebben het doel een impuls te geven aan de provincie Limburg als paardenprovincie. Door bijvoorbeeld een verkoopkanaal te bieden voor Limburgse fokkers, of een landelijk concours te organiseren met internationale klasse. Het hele jaar door is er volop activiteit.

Training - Met name Emile, Timothy en Michel trainen ruiters van over de hele wereld. Ruiters uit Amerika, Canada, India, Turkije, Finland en Zweden komen naar Limburg om het vakmanschap beter in de vingers te krijgen. O.a. de Amerikaanse amazone Lauren Hester had Stal Hendrix in Baarlo meerdere jaren als haar thuisbasis in Nederland.

Bekijk hier de 2018 hengstenbrochure van Stal Hendrix.