Sinds eind 2012 beschikt de locatie van Stal Hendrix in Kessel over een eigen hengstenstal. Daardoor kunnen de hengsten het hele jaar door de stalruiters getraind worden. Zodoende zijn ze hun eigen ambassadeur op de concoursen. Winnen ze op zondag? Dan komen de aanvragen op maandag binnen. De ideale combi tussen sport en fokkerij.

Ieder dekseizoen staat u als fokker voor de belangrijke keuze welke hengst u wilt gaan gebruiken. Onze hengsten beschikken over zeer correcte exterieurs en topsportgenen. Dat maakt onze hengsten tot een echte aanvulling op de springpaardenfokkerij. In onze filosofie zijn deze twee aspecten sterk verankerd. Het één mag niet toegeven aan het ander.

We zijn trots u een uitzonderlijk sterke collectie hengsten te kunnen presenteren. Het zijn stuk voor stuk dekhengsten die de hoge verwachtingen van iedere fokker waar kunnen maken. Bovendien zijn de meeste hengsten actief in de sport zodat u ze met uw eigen ogen kunt gaan bekijken op de concoursen en de hengstencompetitie.

De moederlijnen van onze hengsten zijn direct terug te voeren op de absolute pijlers van de Nederlandse springpaardenfokkerij, zoals de Niki-, Balia- en Lotti-stam. Deze merriestammen die verenigt zijn in onze hengsten mogen met recht bijzonder genoemd worden. Succes met uw keuze, voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Downloads

Hengstenbrochure 2018  
 View the embedded image gallery online at:
https://stalhendrix.nl/nl/hengsten#sigProGalleria0e5eb25821

Hengstenoverzicht


CapeCoral-hengstenoverzicht

George-hengstenoverzicht


Ustinov-hengstenoverzicht

Vittorio-hengstenoverzicht