hengsten hendrix george

De bij het KWPN goedgekeurde hengst George is het bewijs dat toeval niet bestaat. Hij verenigt de bewezen genen van Vittorio met de prestatierijke Melusiena-lijn. De grote, aansprekende George springt met ontzettend veel vermogen en heeft fantastische rijkwaliteiten. Na wat tegenslagen zet hij zijn sportcarrière nu met Pieter Keunen voort op 1.20/1.30m-niveau en hun eerste resultaten zijn veelbelovend.

Hij ontving zijn KWPN-dekbrevet in mei 2015. De commissie over George: “Hij beschikt over veel beentechniek, heeft veel vermogen en goede reflexen.” Vader Vittorio heeft met George al drie KWPN-goedgekeurde zonen op zijn naam staan, naast Don Diablo HX en Fandango HX. Vittorio kan zelf terugkijken op een indrukwekkende sportcarrière op 1.50m-niveau en weet zijn springaanleg in sterke mate te vererven. Alleen al uit zijn eerste twee jaargangen zijn er ruim 30 nakomelingen die op 1.40m-niveau of hoger acteren.

De directe moederlijn van George, de Melusiena-stam, heeft al tal van succesvolle springpaarden voortgebracht. Eén van de vele boegbeelden is de in 2012 preferent verklaarde dekhengst Namelus R. Maar ook het Grand Prix-springpaard Bobby van de Canadees Chris Sorensen is een telg uit de befaamde lijn. Pour le Poussage, waarmee Oliver Lazarus deelnam aan het WK in Caen, mag zich zeer zeker ook rekenen tot de uitschieters van deze familie.

George in het nieuws:

Informatie George

George-Pedigree-verkleind

Stamboek:   KWPN
Stokmaat:   1.75m
Kleur:   Bruin
Geboortejaar:   2011
Dekgeld:   € 800,-
Staat ter dekking:   Stal Hendrix Kessel 
  +31 77 462 0428
  +31 6 30 33 44 31 (Daniëlle)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Foto's George

Video George