Drie van de vier merries die Stal Hendrix vertegenwoordigden op de Centrale Keuring van Limburg gister, zijn uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring volgende maand in Ermelo. Onder hen de overtuigende kampioensmerrie Jauanda T (v.Don Diablo HX).

Net als op de stamboekkeuring maakten Don Diablo HX, die dit weekend een geslaagd 1.60m-debuut maakte in Geesteren, en Entertainer een goede indruk als verervers. Na Irmette Balia PJ kon dit jaar opnieuw een dochter van Don Diablo HX als kampioen gehuldigd worden, namelijk de door Nico van Tilburg gefokte Jauanda T (mv.Quintero) die als veulen werd aangeschaft. De jury roemde haar atletische model en goede springverrichting op de stamboekkeuring, waarmee ze 85 punten verdiende waaronder 90 voor vermogen. Op plaatsen twee en drie volgden twee dochters van Entertainer: de elastische Joyce (mv.Gentleman), die eveneens 85 punten had verdiend voor het springen, en de jeugdige Jools (mv.Voltaire). Ook de Don Diablo HX-dochter Jeramy HX (mv.Bustique) werd voorlopig keur verklaard, evenals de Don Diablo HX-dochter Jolanda 2 (mv.Burggraaf) van A.G.A. Kicken. 


Bij de oudere merries kwam een dochter van de keurhengst Ustinov op kop, namelijk de patente zevenjarige Fairline van A.P.M. Lenssen, die eerder al 79 punten scoorde in de IBOP.