Met een overwinning en nog eens drie top-4 resultaten hebben de paarden van Stal Hendrix en de Dutch Sport Horse Sales hun visitekaartje afgegeven op de finale dag van de nationale kampioenschappen voor jonge springpaarden om de Blom Cup. Timothy Hendrix won bij de zesjarigen met de Indoctro-zoon Gloed, die op 26 september onder de hamer komt op de DSHS.

GloedNa het winnen van de halve finale, bleek Timothy met de scherpe Indoctro-zoon Gloed (mv.Quality) ook in de finale van de Blom Cup voor zesjarigen onverslaanbaar. In een 16-koppige barrage was het duo met afstand de beste en stelde zo de nationale titel veilig. Met eveneens hele goede rondes, en pech op de laatste oxer, belandde Oda Charlotte Lyngvar met Grapje (Cardento x Goodwill) op de twaalfde plaats in dit kampioenschap. Net als Gloed komt ook deze kwaliteitsvolle merrie, onder de naam Galway Girl, in de Dutch Sport Horse Sales veiling.

Met minimale tijdsoverschrijding na een indrukwekkend gesprongen basisparcours bleef Pieter Keunen met de KWPN-gekeurde hengst Gaspahr (Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) net buiten de allesbeslissende barrage bij de zesjarigen.

HenkPEnk

Henkie-Penkie tweede
In de finale van de vijfjarigen ging Pieter met twee talenten van start. Met de machtige Plot Blue-zoon Henkie-Penkie van Stal Hendrix en Peter Franken schudde hij twee fraaie nulritten uit zijn mouw en eindigde op een geweldige tweede plaats in dit nationale kampioenschap. Deze ruin maakt onder de naam Hello Blue deel uit van de ijzersterke DSHS-collectie. Dat geldt ook voor de goede springende en dito rijdbare Harvard HX (Bustique x Calido I), waarmee Pieter met een springfoutje in de middenmoot eindigde.

Fay vierde
Bij de zevenjarigen wisten slechts vijf combinaties door te dringen tot de barrage, waaronder Timothy met de Guidam’s Willow-merrie Fay (mv.Silverstone). Zij eindigden in dit kampioenschap op de vierde plaats en plaatsten zich daarmee tevens voor het WK jonge springpaarden. In deze Blom Cup gaf ook de in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Fascinating Fortuna (Zapatero VDL x Verdi) blijk van zijn kwaliteiten. Onder Patrick Lemmen eindigde deze sterk springende ruin als elfde.

Vierjarigen
De dag was al goed begonnen dankzij twee top-zeven resultaten bij de vierjarigen, die werden beoordeeld door Piet Raijmakers en Henk Dirksen. Zij zagen veel potentie in de Andiamo-dochter Icanta (mv.Cantos), die door Christina Kallmert gereden wordt en zich als derde kon opstellen. De winnaar van de Stal Hendrix-competitie, de zelfgefokte Isabella HX (Diamant de Semilly x Libero H), eindigde onder Tim van den Oetelaar als zevende. Ook Iris (Starpower x Larino) sprong opnieuw een fijne ronde in deze finale. Zij maakt eveneens deel uit van de DSHS-collectie.