Twee hengsten van Stal Hendrix hebben thuis de toets der kritiek doorstaan en werden vandaag gepresenteerd tijdens de eerste bezichtiging van het KWPN. Ook de hengstenkeuringscommissie bleek overtuigd van hun potentie en nodigde beide hengsten uit voor de tweede bezichtiging, begin februari in Den Bosch.

Als allereerste hengst van de dag kwam de interessant gefokte Klacid ofCicero (Cicero Z x Indoctro, gefokt door J. Vrenken uit Maasbree) in de baan. Met zijn sterke galop, patente springmanieren en macht maakte hij een goede indruk. Ook zijn afkomst is interessant, zo is hij nauwverwant aan succesvolle internationale springpaarden als My Girl (Ian Millar), Capall Zidane (Ronan McGuigan) en Cupido V (Maikel van der Vleuten). Als veulen kochten Emile en Paul hem op de Limburgse Veulenveiling.

52 Cicero van Paemel x Indoctro kwpn Medium

Vervolgens was het de beurt aan de zelfgefokte Don Diablo HX-zoon Kardinaal HX, die in Michel Hendrix's voormalige Grand Prix-merrie Wimette (v.Karandasj) zijn moeder heeft. Deze atletische hengst sprong met veel voorzichtigheid, goede reflexen en veel overzicht. Uit zijn directe moederlijn komen ook bekende Grand Prix-paarden als Nirmette (Markus Fuchs), Callisto (Jill Henselwood), Sjarmette (Tim Gredley) en U2 (Michel Hendrix).

114 Don Diablo HX x Karandasj kwpn Medium