Met Warinde B als GP-winnaar in Wilmington, en Confu die met Laura Kraut op superieure wijze zesde werd in de Rolex Grand Prix, leverden Stal Hendrix-referenties opvallende prestaties deze week. Ook in Opglabbeek en Södertälje werd reclame gemaakt.

In de prestigieuze Rolex Grand Prix op CSI5* Genève sprongen Laura Kraut en de via Stal Hendrix verkochte Contact Me-zoon Confu zich met buitengewoon sterke rit zich in de kijker. De tienjarige Holsteiner liet zien geen enkele moeite te hebben met het delicate parcours, maar finishte net 2/100e seconde te langzaam om zich te kwalificeren voor de barrage. Daarmee eindigden ze als zesde in dit hoofdnummer.

Grand Prix winst
Lauren Hester kon met de Padinus-dochter Warinde B opnieuw een Grand Prix-zege aan hun palmares toevoegen. Met de ervaren merrie kwam ze op kop in de Grand Prix van het World Equestrian Centre in Wilmington, Ohio. Eerder zegevierden ze onder meer al in de Grand Prix van Paso Robles.  

Quitero VZ tweemaal vierde
Pieter Keunen had zijn paarden goed in vorm dit weekend op het CSI2* in Opglabbeek. In het SenTower Park reed hij zondags de Quintero-zoon Quitero VZ dubbel foutloos naar de vierde prijs in het 1.40m. Een dag eerder sprong het duo ook al naar de vierde plek, ditmaal dankzij een foutloze ronde in de zevenjarigenrubriek (1.35m). In deze rubriek bracht een foutloze rit van Michel Hendrix met Fjury V (v.Numero Uno) hen op de tiende plaats. Met de nationale merriekampioen Footlose HX (v.Bustique), gefokt door Stal Hendrix, behoorde Pieter op donderdag tot de prijswinnaars in het internationale 1.30m.

Dubbel succes
Op het nationale concours in het Zweedse Södertälje greep Fredrik Spetz zijn kans met de twee paarden die hij in augustus dit jaar van Stal Hendrix kocht. Hij won het 1.40m met Janou (v.For Pleasure), en werd daarin derde met de eveneens foutloos springende Dustin (v.Ustinov). Met de beide paarden die door Timothy zijn opgeleid, had Spetz ook succes in het 1.45m op zondag. Daarin werd hij foutloos tweede met Dustin en vierde met Janou.