Aan het einde van een jaar vol goede prestaties, voegden Pieter Devos en de door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart op Jumping Mechelen nog een schitterende tweede plek in de Grand Prix aan hun resultatenlijst toe. Een prachtige afsluiter van 2017 voor het DSHS paard van het jaar.

Als fokker hoop je dat je fokproduct bij een topruiter terecht komt, dat is voor familie Hendrix niet anders. Met de Larino-zoon Apart is dat fantastisch verlopen, en zijn recentelijke successen met Pieter Devos waren in oktober al aanleiding om hem uit te roepen tot Horse of the Year op de Dutch Sport Horse Breeding. Van die veiling maakte Apart in 2009 deel uit van de collectie. Eerder dit jaar won het duo al de Grand Prix van CSI5* Bordeaux, het 1.50m van de LGCT in Parijs en het 1.55m in Parijs.

Op CSI5*-W Jumping Mechelen gingen Pieter en Apart met ruim 40 concurrenten de strijd aan in de Sport Vlaandren 1.50m-Grand Prix. Alleen landgenoot Niels Bruynseels wist iets sneller foutloos te finishen, en daarmee eindigden Pieter en Apart op een prachtige tweede plaats. Op naar 2018!