Kardinaal HX heeft het allemaal. Een extra model, een uitstekende afkomst en overtuigende rij- en springkwaliteiten. Zijn beide ouders hebben zich met Michel Hendrix bewezen tot op 1.60m-niveau en daarmee zijn de vooraanstaande Niki- en Balia-stammen samengebracht.

Kardinaal HX toont veel gelijkenis met zijn Grand Prix-moeder Wimette, die jarenlang in de internationale sport heeft gepresteerd. Deze vermogende merrie is op haar beurt een halfzus van het internationale 1.50m-paard Zamette (v.Emilion) van Urs Fäh. Grootmoeder Rimette is een halfzus van de succesvolle Grand Prix-paarden Nirmette (v.G.Ramiro Z) van Markus Fuchs en Sjarmette (v.Burggraaf) van Tim Gredley, waarmee Kardinaal HX uit een ijzersterke vertakking van de Balia-stam komt. Zijn vader Don Diablo HX behaalde al meerdere topklasseringen op 1.50m-niveau, is gedebuteerd op Grand Prix-niveau en drukt ook als vererver een stempel. Zo bracht Don Diablo HX al tweemaal de reservekampioene op de Nationale Merriekeuring, namelijk de Limburgse kampioensmerries Irmette Balia PJ (mv.Ustinov) en Jauanda T (mv.Quintero).

Zeer veel atletisch vermogen
In het KWPN verrichtingsonderzoek viel Kardinaal HX keer op keer op met zijn atletische galop, goede lichaamsgebruik en surplus aan atletisch vermogen. In het rapportage wordt hij omschreven als een hengst met veel bereidheid tot werken, die zich goed laat bewerken. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kardinaal HX springt bij ontspanning goed met het lichaam naar boven, met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kardinaal HX lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Met 8,5-en voor galop en vermogen kwam hij uit op 81 punten. In Den Bosch werd hij al als vierde geplaatst in de kampioenskeuring.

Dekgeld € 800,-
Stal Hendrix Kessel 

  +31 77 462 0428
  +31 6 30 33 44 31 (Daniëlle)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.