Het verhaal van Stal Hendrix is een heus familieverhaal. Een verhaal met mooie anekdotes en heldere visies met durf en vakmanschap. Een hechte familie waar alles om paarden draait. Alles, echt alles. Want alleen dan is een dergelijk bedrijf, dat in de loop der jaren is opgebouwd, te realiseren. Daar is focus en toewijding voor nodig.


Emile Hendrix - Over Ons

Het verhaal begint met Ton Hendrix. Zo ongeveer 55 jaar geleden. Hij was opfokker van koudbloeden. Later maakt hij de overstap naar het rijpaard. Toen werd de basis gelegd van de inmiddels wereldwijd bekende handelsstal Stal Hendrix. De zonen Paul en Emile krijgen de hippische sport met de paplepel ingegoten. Voor ze het weten, zitten ze op een pony. Dat smaakt naar meer. De overstap naar het paard is snel gemaakt. In 1977 gaan Paul en Emile in de zaak. Een logische stap.

Paul Hendrix - Over ons

In ruim 35 jaar bouwen ze Stal Hendrix uit tot een gerenommeerd allround paardenbedrijf dat gespecialiseerd is in springpaarden. Emile behoort tot de Nederlandse topruiters en schopt het zelfs tot de Olympische Spelen. Paul vervult zijn taak als handelaar met verve en samen vormen ze een succesvol duo. Lange tijd kent Stal Hendrix één locatie. Dit verandert in 2005. Het bedrijf groeit langzaamaan uit haar jasje. Er wordt gekozen om een nieuw complex te bouwen in Kessel, slechts drie minuten van de thuisbasis in Baarlo. Emile runt Baarlo, Paul runt Kessel.

Accomodatie - Ons ons

Beide broers krijgen kinderen en inmiddels heeft de nieuwe generatie zich aangediend. Michel, de zoon van Paul, is Grand Prix ruiter. Vooral met de paarden Wait and See en Noble weet hij veel overwinningen op zijn naam te zetten. Timothy, de zoon van Emile, komt ook uit op het hoogste niveau. Hij won al Grand Prix in De Warre en Roosendaal met zijn paarden Vita R en Very Nice. Beide twintigers zijn gedreven sportmannen die kunnen rekenen op de steun van hun vader en oom. 

MichelHendrix-Mettekst

Met Michel en Timothy zet het familieverhaal zich voort. In dat verhaal is de handel in paarden de belangrijkste factor. Het juiste paard bij de juiste ruiter brengen, of andersom. Daar ligt de kracht van Stal Hendrix.

TimohtyHendrix-Mettekst

Daarbij maken ze gebruik van een voorraad van zo’n 400 paarden én een groot internationaal netwerk. Daarom kan de klant er met een gerust hart van uitgaan dat ze het perfecte paard vinden. Een paard dat aan het verwachtingspatroon voldoet, of zelfs overtreft. Op een manier die betrokken en eerlijk is. Of het nu een jong paard is of een talent dat direct op Grand Prix niveau kan presteren.

Ruiters - Over ons